•  Housegard: Brannvern for hjem og virksomhet.
Brannslokkere
Hvordan ser jeg hvor gammelt mitt brannslokkerapparat er?

Datomerkingen / produksjonsår er preget inn lengst nede på brannslukningsapparatet.

Hvorfor anbefaler man pulverbrannslokker framfor skumbrannslokkere?

Pulverbrannslukker med ABC-pulver er en allround-slukker som dekker de fleste typer branner ifra fibrøse materialer (A), brennbare væsker (B) til gassbranner(C). Andre fordeler med pulverbrannslukker er;

  • Høyere effekt enn andre slukkemiddel
  • Enklest for amatører å benytte
  • Best rekkevidde på slukkemiddelet

Når skal man benytte en skumbrannslukker?

Skumbrannslukkere er spesielt effektive ved væskebranner (Klasse B) og forårsaker dessuten mindre sekundærskader enn pulverbrannslukkere.

Hvorfor står det ingen effektivitetsklasseangivelse gjeldende for klasse C brann på en ABC-slokkere?

Klasse C er gassbranner og der finnes det ingen klassifisering.

Kan brannslokkere ha forskjellig kvalitet?

Ja, man ser på effektivitetsklassen hvor bra en slokker er. Eksempelvis 55A. Sifrene viser hvilken effektivitetsklasse slokkeren har. Jo høyere siffer, desto bedre er slokkeren på å slukke den angitte typen av brann.

Bokstaven angir hvilken type brann slokkeren er egnet for, A–branner i organiske materialer som tre, papir, tekstiler, B–væskebranner som olje, bensin, maling, C–gassbranner og F – Frityrbranner.

Vad betyr ABC-slokkere?

Det betyr at slokkeren er godkjent for å benyttes mot branner som oppkommer i organiske materialer som tre, papir, tekstiler (A-klassen), væsker som olja, bensin, maling (B-klassen) og gasser (C-klassen).

Hvilket brannslukningsapparat skal jeg velge?

Å ha en form for slukkeredskap hjemme er bedre enn ingenting, men for at du skal kjenne deg så trygg som mulig anbefaler vi alltid et optimalt brannvern.

Anbefaling for villa, leilighet, sommerhus og liknende:

Det finnes i hovedsak fire ulike typer av slukkemiddel;  pulver, karbondioksid, skum og vann. Vår anbefaling av slukkemiddel til privat bruk er pulver.  Pulver er det slukkemiddelet som slukker flest typer branner (til og med elektrisk utstyr som for eksempel komfyr).

I hjemmet bør du ha minst en 6 kg pulverbrannslukker per etasje.  Housegards 6 kg pulverbrannslukker har dessuten markedets høyeste slukkeeffekt, 55A, noe som gjør at du kan slukke 60% større branner til sammenligning med en pulverslukker med slukkeeffekt (effektivitetsklasse) 34A.

Ler mer om slukkemiddel og våre anbefalinger her »

Lers mer om riktig brannvern for:

Hva er Housegards trygghetsgaranti?

Housegards trygghetsgaranti gjelder på alle brannslukningsapparat fra Housegard og Firephant, og gjør at du har mulighet til å få en helt ny slukker av oss etter bruk av den forrige. Trygghetsgarantien gjelder om du oppfyller disse kravene:

  • Om du har kjøpt en brannslukker fra Housegard
  • Registrert ditt brannslukningsapparat på Housegards hjemmeside innen seks måneder fra kjøpstidspunktet
  • Tvinges bruke brannslukkeren i en brann innen fem år fra kjøpstidspunktet
  • Anmeldt brannen til ditt forsikringsfirma

Brannslukningsapparatet registreres her »

Gjelder Housegards trygghetsgaranti for alle brannslukningsapparat?

Ja, samtlige brannslukkere fra Housegard har trygghetsgaranti; pulverslukkere, karbondioksidslukkere, skumslukkere samt alle brannslukningsapparater fra Housegards varemerke Firephant.

Trygghetsgarantien gjelder ikke på annet slukkeutstyr som brannteppe og Housegard FireStopper slukkespray.

Kan alle registrere seg på Housegards trygghetsgaranti?

Alle kan registrere seg for trygghetsgarantien, men man må registrere seg med sitt personnummer og kunne vise fram en skademelding på hendelsen/ulykken, og eventuelle bilder. Les mer om vilkårene for trygghetsgarantien her »

For at garantien skal gjelde skal du kunne bevise at du har blitt utsatt av brann. Vi kan derfor be om at du viser frem en kopi av din skademelding som styrker at du er utsatt for brann, samt et bilde på Housegard-slukkeren som er blitt brukt for å slukke brannen. Trygghetsgarantien gjelder i fem år fra kjøpsdato.

Hvor lenge gjelder Housegards trygghetsgaranti?

Trygghetsgarantien gjelder i fem år fra kjøpstidspunktet, og må registreres innen seks måneder fra kjøpsdato på vår hjemmeside. Husk også å spare kvitteringen på ditt kjøp.

Please, mind that only logged in users can submit questions