•  Housegard: Brannvern for hjem og virksomhet.
GODT Å VITE OM

BRANNTEPPER

Fordeler med brannteppet er at den er perfekt for å oppbevare nære for hånden, noe som gjør at du sparer verdifulle sekunder hvis ulykken inntreffer. Teppet er også enkel å forstå og bruke, samt medfører minimalt saneringsarbeide i motsetning til pulverslukkere.

Brannteppe er enkelt å ha nære for hånden, der den behøves som mest

Et brannteppe er et bra kompliment til et brannslukningsapparat for å slukke mindre branner eller minske spredningen av en brann som har oppstått.

  • Brannteppet er perfekt som kompliment til en 6 kg pulverslukker i hjemmet.
  • Brannteppet bør være 120 x 180 com for å kunne dekke mesteparten av en voksen person.
  • Brannteppet skal være godkjent med europeisk standard SS-EN 1869.
  • Plasser brannteppet i kjøkkenet i nær tilknytning til komfyren eller ildstedet, der det er vanlig at branner begynner og brannrisikoen er større. Andre plasser kan være f.eks. ved sofaen i stuen eller i soverommet der du tenner levende lys.
  • Ha et brannteppe på hvert etasjeplan.
  • Når et brannteppe er brukt i brann, må den kasseres og erstattes med en ny.
Opbevaring og plassering

Oppbevar brannteppet slik at den er lett tilgjengelig. En egnet plassering er for eksempel kjøkkenet, ved ovnen og i stuen der du tenner levende lys eller i nær tilknytning till ildsted. Heng den gjerne på en fast veggkrok sånn at du enkelt og raskt kan dra brannteppet ut av overdraget med et rykk.

Godkjenninger

Et brannteppe skal oppfylle og være merket med den europeiske standarden SS-EN 1869. Standarden stiller krav ved hvor godt brannteppet tåler varme og at den er tett så branngasser ikke trenger igjennom ved bruk.

Materiale

Brannteppet består av ett eller to lag av glassfiberduk og et tettstrikket lag som slipper igjennom minimalt av brennbare gasser. Vi har også oppgradert alle våre branntepper med et silikonbasert ytterlag som gjør dem enda bedre rustet mot brann.

Størrelse

Et brannteppe kan brukes ved små branner som med god marginal dekkes av teppets størrelse. Vi anbefaler et brannteppe som er 120 x 180 cm, for at den i en situasjon med flammer skal kunne dekke mesteparten av en voksen person.

Slik bruker du et brannteppe

Når du bruker brannteppet rett så kveler du ilden. Det som er viktig å tenke på er å ikke kaste teppet på brannen. Legg den istedenfor bestemt over brannen og trykk med hendene ovenpå teppet for å kvele brannen.

Om det begynner brenne i noens klær, forsøk å få personen til å legge seg ned slik at ilden kveles mot bakken. Legg på brannteppet, og begynn oppe ved hodet. Se til at teppet dekker hele kroppen, samt at det er tett, og stryk eller trykk lett med hendene ovenpå teppet. Løft alltid teppet bort nedenifra og opp, slik at ilden ikke flammer i ansiktet på personen.